Az előző bejegyzésben bemutattuk a Lithoz Austria szakértelmét a kerámia 3D nyomtatás terén.

A Lithoz anyagok széles választékát kínálja vásárlói számára a biológiailag felszívódó és nagy teljesítményű kerámiák adalékos gyártásához. Az egyes anyagok optimálisan illeszkednek a Lithoz teljes rendszeréhez, és lehetővé teszik a kifinomult alkatrészek gyártását.

Szabványos anyagok

ALUMINA

A LithaLox HP 500 és a LithaLox 350 nagy tisztaságú alumínium-oxidon alapuló kerámiaiszapok (99,99 %, illetve 99,8 %). Az „Alumina” az egyik legfontosabb oxidkerámia anyag, amelyet nagy keménység, korrózió- és hőmérsékletállóság jellemez. Az alumínium-oxidból készült alkatrészek elektromosan szigetelnek, ütésállóak, és ezért számos alkalmazásban alkalmazhatók, például nagy teljesítményű hordozóként az elektromos iparban, fonalvezetőként a textiltechnológiában, védőanyagként a hőkezelési folyamatokban stb.

ZIRCONIA

A LithaCon 3Y 210  egy 3 mol% Y 2 O 3- mal stabilizált cirkónium-oxid alapú kerámia csúszóanyag . A cirkónium-oxidot olyan alkalmazásokhoz használják, amelyek rendkívüli igénybevételnek teszik ki az anyagot. Szelepek, csapágyak, vágószerszámok és a nagy teljesítményű alakítási technológiához szükséges alkatrészek csak néhány olyan alkalmazási terület, amelyekben a cirkónium-oxid mechanikai tulajdonságai jól láthatóak. A „Zirconia” biokompatibilitása és esztétikai tulajdonságai miatt az anyagot az orvosi alkalmazásokban is használják, például a fogászatban és az állandó implantátumok részeként.

SILICIUMNITRID

A LithaNit 770 egy Beta-SiAlON kerámia alapú csúszóbetét. Ezt az anyagot olyan kiemelkedő anyagtulajdonságok jellemzik, mint a nagy szilárdság, szívósság, hőállóság, valamint a savak és lúgok által okozott korrózióval szembeni vegyszerállóság.

A LithaNit 770-ből készült kerámia alkatrészek széles körben alkalmazhatók, például szigetelőként, rugókként, turbinakerekekként stb. Ezen túlmenően, a LithaNit 770 köszönhetően csontintegráló és fertőzésgátló tulajdonságainak, az orvostudományban is számos lehetőséget kínál (például állandó implantátumokhoz).

A következő részben a Lithoz anyagait mutatjuk be különleges alkalmazáshoz.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap