“A Lithoz szakértelme a kerámia 3D nyomtatás terén támogatja a nagy teljesítményű kerámiák fejlesztésének minden aspektusát, és iparágak közötti megoldásokat kínál új termékek és gyártási folyamatok fejlesztéséhez.”

IPARÁGAK ÉS ALKALMAZÁSOK

A félvezetőipartól a rendszerekig – CeraFab System 3D nyomtatóink lehetővé teszik az igényes ipari alkalmazások sorozatgyártását. A nem önthető, marható vagy más módon nem gyártható alkatrészek gyártása a termékek működését javító új tervek felfedezéséhez vezetett. A kibővített funkciókkal és alkalmazásokkal rendelkező termékek, amelyek növelik az értékesítést, egyenletes minőségben készülnek.

Rendkívül hatékony rotor mikroturbinákhoz

A szilícium-nitrid turbófeltöltő rotorokat a motor reakciójának javítására használják. A fém helyett kerámia rotorok használata csökkenti a tehetetlenséget és ezáltal a késést. Ezenkívül ezek a rotorok nagyon forró gáznak vannak kitéve, és ilyen körülmények között tartósnak kell lenniük. Eddig a hagyományos megmunkálási eljárások korlátai miatt nem lehetett bonyolult szilícium-nitridből készült alkatrészeket gyártani. A CeraFab 3D nyomtatók összetett alakú rotorok gyártását teszik lehetővé LCM technológián keresztül a mikro gázturbinák teljesítményének növelése érdekében.

Fúvókák chipgyártáshoz

Az Alumina Systems GmbH ügyfélspecifikus kerámia és fémkerámia alkatrészeket gyárt a félvezető- és orvosi ipar számára. A hagyományos technológiák alkalmazása mellett a vállalat az LCM-eljárást is alkalmazza a termékinnovációk felgyorsítására.

Az Alumina Systems GmbH funkcióorientált kialakítással egy kerámia elosztógyűrűt fejlesztett ki félvezető chipek bevonására, amely a hagyományos megoldásokhoz képest megháromszorozza a chipek gyártási mennyiségét.

Megoldás miniatűr alkatrészek hagyományos gyártásához

A 3D nyomtatás lehetővé teszi olyan alkalmazások gyártását, amelyek nagyon kis jellemzőméretet, magas szintű összetettséget és kiváló felületi minőséget igényelnek. A nyomtatott anyagok magasabb hőmérsékleten és nagy nyomáson, valamint korrozív és koptató alkalmazásokban, pontos tűréshatárokkal használhatók. Néhány példa erre a mikrofúvókák és szelepek áramlás-optimalizált pályája, a miniatűr rotorok és mikromarószerszámok, az elektronikus alkalmazások, például összetett és precíz hordozók, valamint orvosi érzékelők, műszerek és sebészeti eszközök.

A milliméteres és szubmilliméteres tartományban rendkívül összetett és precíz kerámia alkatrészek gyártása olyan technológiát igényel, amely megfelel a nagy pontosság és ismételhetőség követelményeinek. A hagyományos technológiáknak (mint a marás, fúrás, köszörülés és kerámia fröccsöntés) megvannak a határai, amikor nagyon kicsi vagy vékony tárgyakról van szó.

A CeraFab 3D nyomtatók garantálják a legmagasabb szintű méretszabályozást és akár 100 µm-es jellemzőkkel rendelkező alkatrészek gyártását.

következő bejegyzésben a nagy teljesítményű anyagok kerámia 3D nyomtatáshoz című bemutatással folytatjuk.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap