Az előző bejegyzésben már bemutattuk az első három 3D szoftvert (Morphi, BlocksCAD és Leopoly). Most szeretnénk megismertetni a következő néhány szoftverrel, segítve a szoftverek megismerését és használatát.

  1. 3D Slash

A 3DSlash-t 2013-ban Silvain Huet hozta létre, akit az inspirált, hogy a fia a Minecraft nevű videojátékkal játszott, ahol egy kis négyzetekből felépített világban kell túlélni. A 3Dslash a Minecrafthoz hasonlóan a kis blokkok erejét használja, amelyeket vagy törölhetsz, vagy felhasználhatsz a 3D modelled létrehozásához. A szoftver különböző eszközöket kínál, amelyek segítenek a tervek kialakításában, többek között lehetőség van arra, hogy a valóságból 3D-sre alakítsuk át az alkatrészeket csupán egy kép segítségével, amelyet egyszerűen feltöltünk és nyomon követünk. Az akár 0,1 mm-es felbontással ez a program segít abban, hogy tárgyadat meglehetősen pontosan elkészítsd, így kreatív valóságodat életre keltheted!

  1. TinkerCAD

Ez egy ingyenes online 3D modellező szoftver az Autodesk-től, amely teljesen kezdők számára készült. A szoftver intuitív blokképítési koncepcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy modelleket fejlesszünk egy sor alapformából. Az online szoftver több millió fájlból álló könyvtárral rendelkezik, amelyből a felhasználók megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb formákat, és tetszés szerint módosíthatják azokat. Emellett közvetlen interakcióval rendelkezik harmadik féltől származó nyomtatási szolgáltatásokkal. Ez egy eléggé leegyszerűsített program, és bizonyos tervek esetében korlátokba ütközik. Azonban leginkább olyan embereknek szól, akiknek semmilyen tapasztalatuk nincs a 3D nyomtatáshoz való 3D modellezésben.

  1. Clara.io

Az Exocortex által kiadott Clara.io egy teljes funkcionalitású, felhőalapú 3D modellező, animációs és renderelő szoftver, amely a webböngészőben fut. Ez a felhőalapú 3D modellezési megoldás lehetővé teszi komplex 3D modellek készítését, gyönyörű fotorealisztikus renderelések létrehozását és megosztását bármilyen szoftverprogram telepítése nélkül. A tanulási görbe nem túl meredek, így olyan felhasználók számára is alkalmas, akiknek nincs sok tapasztalatuk a 3D modellezésben. Ezen a szoftveren a 3D geometriák különböző elemekből, úgynevezett komponensekből állnak össze. A három különböző komponens a Faces, Edges és Vertices.

  1. SketchUp Make

A Sketchup Make (korábbi nevén SketchUp) a LastSoftware által 2000-ben az építészeti tervezésben való felhasználásra tervezett, jelenleg Trimble Navigation LLC tulajdonában van. A Sketchup program ingyenes, és egyszerű eszközöket kínál a felhasználók széles köre számára: készítők, építészek, tervezők, mérnökök és építők számára. Ez a program lehetővé teszi, hogy elképzeléseinket egyszerűen 3D modellé vázoljuk fel. Az alkotás megkezdése előtt kiválaszthat egy sablont, amely végigvezeti a modellezési folyamat során. Ez egy nagyon sokoldalú 3D szoftver, amely jó egyensúlyt tart fenn a használhatóság és a funkcionalitás között, jó választás a kezdőknek, akik komolyan gondolják a CAD tanulását.

A következő bejegyzésben a még be nem mutatott Sculptris, Moment of Isnpiration, Vectary és Meshmixer szoftvereket mutatjuk be: 3D tervező szoftverek kezdőknek 3.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap