A 3D nyomtatás nehéznek tűnhet, ha kezdők vagyunk, különösen, ha a 3D szoftverek használatáról van szó. Ez arra késztetheti az embereket, hogy feladják, mielőtt elkészítenék a kész STL-fájlokat. Hogy segítsünk leküzdeni ezt a kihívást és elérni 3D nyomtatási céljait, bemutatjuk az alábbi Top 11 3D szoftver kezdőknek listát. Ezek a 3D szoftverek segítenek megtervezni a kiválasztott 3D modellt, amelyet aztán felhasználhatunk a végleges darab nyomtatásához az otthoni FDM vagy SLA 3D nyomtatón!

  1. Morphi

A Morphi egy New York-i startup által kifejlesztett 3D-s szoftveralkalmazás, amelyet kifejezetten táblagépeken való használatra terveztek. Az alkalmazás lehetővé teszi a 3D modellek egyszerű létrehozását, és egy teljes modelltárat tartalmaz, amely számos dekoratív és funkcionális modellel rendelkezik. Míg maga az alkalmazás ingyenes, az egyes 3D modellek és alkalmazási eszközök megnyitásáért fizetni kell. Ha ezt a verziót iskolákban szeretné használni, létezik egy másik, csak erre a célra készült változat, a Morphi Edu, amelynek ára 4,99 dollár 20 alkalommal való letöltésért.

  1. BlocksCAD

Ez a 3D szoftver kifejezetten oktatási célokra készült, fejlesztése úgy történt, hogy később bárki használhassa az OpenSCAD-et, egy professzionálisabb CAD szoftvert. Az objektumok fejlesztésére és átalakítására szolgáló parancsokat színes blokkok ábrázolják, amelyek a jól ismert építőjátékokra, a LEGO-ra emlékeztetnek. A BlocksCAD kódja teljes mértékben kompatibilis az OpenSCAD kódjával, így a modelleknek ott adhatjuk meg az utolsó simításokat. Az export formátum lehet OpenSCAD vagy STL. Annak érdekében, hogy bárki megtanulhassa a szoftver használatát, a BlocksCAD-nek van egy Youtube-csatornája, ahol különböző oktatóanyagokat talál a 3D modellezésről, és évi 149 dollárba kerül.

  1. Leopoly

A Leopoly egy felhőalapú 3D modellező szoftver, amelyet a magyar startup, a LeoPoly fejlesztett ki. Egyszerre egyszerűen és könnyen használható, és különböző lehetőségeket kínál egy objektum modellezésekor, például egy könyvtárat a rendelkezésre álló objektumokból, amelyeket szín és szöveg tekintetében testre lehet szabni, és a felhasználó a más felhasználók által készített fájlok galériájából is választhat modellt. Ez a 3D szoftver leginkább a tervezők, fejlesztők, diákok és fogyasztók számára készült, akik kezdők a 3D modellezésben.

A következő bejegyzésben folytatjuk a 3D szoftverek felsorolását: 3D tervező szoftverek kezdőknek 2.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap