Az előző bejegyzésben újabb 4 szoftvert mutattunk be. Ígéretünkhöz híven a Top 11 lista még be nem mutatott szoftvereiről láthat rövid leírást:

  1. Sculptris

A Sculptris a digitális szobrászatot használja alapként a 3D modell létrehozásához. Más szóval, képes leszel létrehozni a 3D modelleket bármely háló különböző ecsetvonásokkal történő formázásával. A modell létrehozása hasonló lesz, mintha egy tárgyat modellező gyurmával formázna meg. Ez a szoftver egy gömbként indul, majd a felhasználó tetszése szerint modellezhet, nyújtással, ásással, simítással stb. Ez teszi ideális eszközzé animált karakterek vagy videojátékok készítésekor. A Sculptris a Pixologichoz tartozik, a Zbrush alkotójához. Bár ez egy jó kezdő 3D szoftver, már nincs fejlesztés alatt, továbbra is letölthető, de nem biztos, hogy kompatibilis az új operációs rendszerekkel.

  1. Moment of Inspiration (MoI)

A MoI egy Windowsra és Macre egyaránt elérhető szoftver, amely különösen hasznos, mivel a felhasználói felületét nagyon intuitívvá tették. Ezért megfelelő 3D modellező szoftver kezdőknek vagy mindenkinek, aki csalódott a meglévő CAD-eszközök bonyolultságában. A legtöbb felhasználó vagy tervező vagy művész, de a szoftver fejlett boolean funkciói lehetővé teszik a mechanikai modellek létrehozását is. A licenc ára 295 dollár.

  1. Vectary

A Vectary egy online 3D modellező eszköz, amellyel 3D-s terveket hozhat létre, oszthat meg és szabhat testre. A Vectary a szabványos hálómodellezés, a felosztásmodellezés és a parametrikus bővítmények kombinációja. A semmiből épült, hogy a 3D modellezést a kezdők számára is könnyen használhatóvá tegye (de a profik számára is hasznos lehet). A modelleket a felhőbe menti, ahol bármely modern böngészőn keresztül elérhetők, a felhasználók nagyon könnyen hozzáférhetnek alkotásaikhoz, és a világ bármely pontjáról megoszthatják modelljeiket.

  1. Meshmixer

A Meshmixer szoftver az Autodesk szoftvercsaládhoz tartozó ingyenes CAD szoftver. A Meshmixer nem egy tipikus CAD-szoftver, mivel nem teszi lehetővé, hogy a termékét a kezdetektől fogva létrehozza. Ehelyett ez a szoftver segít az animálásban, a modellezésben, a lyukak kitöltésében, az üregek kialakításában, a 3D-s felületi bélyegzésben és a már létező modellek automatikus javításában, amelyeket Ön módosít, hogy elkészítse saját modelljét.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap