Előző bejegyzésünkben beszámoltunk a subperiosztális és endoszteális implantátumok összehasonlításáról, most lássuk, vajon melyik a jobb megoldás.

Amikor azt fontolgatja, hogy milyen típusú implantátumot szeretne, fontos, hogy felkeressen egy fogászati implantológus szakembert, hogy meghatározhassa, milyen típusú implantátum felel meg az Ön fogászati igényeinek. Általánosságban elmondható, hogy a szubperioszteális implantátumok ideálisak azok számára, akiknek nincs elegendő csonttömege az endoszteális implantátum megtartásához.

Ennek ellenére egyes implantológus szakemberek még akkor is az endoszteális implantátumokat javasolják a szubperioszteális implantátumokkal szemben, ha nincs elegendő csonttömeg. Ennek oka, hogy az endoszteális implantátumoknak sokkal nagyobb a sikerességi aránya, mint a szubperioszteális implantátumoknak. Azokban az esetekben azonban, amikor Önnél nincs megfelelő csonttömeg, az implantológus fogorvos valószínűleg kiegészítő eljárást, például csontátültetést vagy sinusliftet fog javasolni a csonttömeg felépítése érdekében, mielőtt a fogászati implantátumot beültetné.

Bizonyos esetekben a fogászati implantológus szakembere a csonthártya alatti implantátum egy speciális típusát, az úgynevezett járomcsonti implantátumot is javasolhatja. A járomcsonti implantátumok olyan extra hosszú implantátumok, amelyeket a járomcsontba helyeznek a támasztás érdekében. Mivel a járomcsont vagy arccsont nem veszít csonttömeget, mint az állcsont, még csontvesztést szenvedett pácienseknél is képes szilárd alapot biztosítani a fogászati implantátumok számára.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap