MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÁS ALKALMAZÁSA AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATBAN

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2021. augusztus 9. – Győr

MŰHELYMUNKA

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében 2021. augusztus 9-én a Szent István Közhasznú Alapítvány „3D nyomtatás alkalmazása az állatgyógyászatban” címmel workshopot-ot tart.

A műhelymunka célja:

– a 3D nyomtatás folyamatának bemutatása,

– 3D nyomtatás alkalmazásának ismertetése az állatgyógyászatban, valamint az állatkísérletek terén.

A résztvevők megosztják egymással a gyártási folyamat különböző lépéseit, valamint tapasztalataikat.

A rendezvényre tisztelettel várjuk mindazon humán szolgáltatással foglalkozó cégek, szervezetek képviselőit, akik érdeklődnek a 3D nyomtatás egészségügyi alkalmazásának lehetőségei, feltételei, eddig elért eredményei iránt.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. augusztus 9. 10:00-15:00
  • Helyszín: Győr, Csokonai u. 10.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A műhelymunka házigazdája a MediKlaszter tag PREMET Kft. volt, melyen a cég, illetve MediKlaszter tagvállalatok képviselői vettek részt. A műhelymunkán egy külföldi szakértő is részt vett.

A műhelymunka fő témája a fém 3D nyomtatás állatgyógyászat, állatkísérletek terén történő alkalmazásának, alkalmazhatóságának az áttekintése, megbeszélése volt.

A műhelymunka első szakaszában a fém 3D nyomtatás folyamata (a tervezéstől az felületkezelésig bezárólag), valamint néhány fém 3D nyomtatással készült termék került bemutatásra.

A következő szakaszban a külföldi szakértő ismertette a 3D nyomtatással készült termékek állatgyógyászat terén történő alkalmazásának potenciális területeit, a termékekkel kapcsolatos elvárásokat.

A harmadik szakaszban a résztvevők megosztották egymással a gyártási folyamat különböző lépései, valamint a felhasználás során szerzett eddigi tapasztalataikat. Áttekintették az előállított termékek jellemzőit, illetve a lehetséges fejlesztési irányokat. A fejlesztés tekintetében számos területet azonosítottak: új alapanyagok alkalmazása, a gyártási folyamat egyes lépéseinek optimalizálása, illetve új technológiák alkalmazása (pl. a felületkezelés terén).

A műhelymunka kifejezetten érdekes és hasznos volt a résztevő személyek, illetve általuk képviselt cégek számára is.