Az AI (Artificial Intelligence – Mesterséges Intelligencia) integrációja a különböző szektorokban magasabb szintre emelheti a technológiai fejlődést, és ez alól a 3D nyomtatás sem kivétel. Már most is számos iparág próbálja kihozni a legjobbat az additív gyártásból, az AI-ból és a gépi tanulásból, hogy további költségek nélkül javítsa a műveletek sebességét. Az AI már nem korlátozódik a sci-fire és a chatbotokra. Az additív gyártás új fejlesztései és a jövő egyéb bomlasztó technológiái a tervek szerint mindenki számára kényelmet nyújtanak. E kettő összekapcsolása példátlan módon segítheti elő a fejlődést.

Például, ha erősebb, szilárdabb és tartósabb hidat szeretne építeni a szállításhoz, új anyagok használata hasznos lehet. Az AI-ba integrált 3D nyomtatókkal ezek a struktúrák gyorsabban, különösebb gond nélkül elkészíthetők. Az önregeneráló orvosbiológiai implantátumok kinyomtathatók ezekkel a technológiákkal az egészségügyi ellátás hatókörének javítása érdekében. Ebben a szektorban a mesterséges intelligencia és a 3D-nyomtatás extra mérföldet is megtehet a 3D nyomtatott modellek problémáinak észlelésében és megoldásában. A 3D-nyomtatott robotvégtagban az AI használható problémák észlelésére, pontosság biztosítására és a hatékonyság javítására. A 3D nyomtatott modellek minőségét is javíthatja azáltal, hogy a kezdeti szakaszban észleli a problémákat, és azonnali döntéseket hoz.

Az additív gyártás lényegében egy számítógéppel támogatott tervezési folyamat, amely megfelel a szerkezeti integritás minden összetettségének. Különféle geometriai formák és minták nyomtathatók, az AI pedig segíthet az additív gyártás lehetőségeinek bővítésében. Ebben a bejegyzésben megpróbáljuk megérteni, hogy a mesterséges intelligencia hogyan növelheti a 3D nyomtatás alkalmazásait, és hogyan teheti problémamentesebbé a folyamatot.

A mesterséges intelligencia vagy a gépi intelligencia egyfajta emberszerű viselkedés, amelyet a gépek ábrázolnak. Amikor a gépek képesek elemezni, információkat származtatni és döntéseket hozni, azt mesterséges vagy származtatott intelligenciának nevezzük. Például a chatbotok valós emberekkel kommunikálhatnak, elemezhetik az ügyfelek viselkedését, és akár egyszerű lekérdezéseket is megoldhatnak. Úgy fejlesztették ki őket, hogy utánozzák az emberi reakciókat különböző helyzetekben. A mesterséges intelligencia különböző szektorokba integrálható az automatizálás növelése és az emberi munkaerő igényének csökkentése érdekében. Az additív gyártás az egyik ilyen ágazat, amely gépi intelligenciával automatizálható. Mivel a 3D nyomtatás bonyolult és teljes körű technikai folyamat, futurisztikus készségekre van szükség a maximális működési sikerhez. Ha valaki mesterséges intelligenciát használ a folyamat automatizálására, a hatékonyság ugrásszerűen javul, miközben a költségek és az idő minimálisra csökken.

A mesterséges intelligencia az embernél jobban segíthet a 3D modellek hibáinak azonosításában. A kézi hibák esélyének minimalizálásával a nyomtatási folyamatot is javíthatja. Mivel az objektumokat rétegről rétegre nyomtatják, a mesterséges intelligencia segíthet megtalálni a legjobb nyomtatási részeket, felismerni a meglévő modellek hibáit, és improvizációkat javasolni. A tárgyak apró hibái az emberi szem számára láthatatlanok lehetnek, de egy mesterséges intelligencia-beépített adalékgyártási rendszer gond nélkül képes észlelni ezeket. Extra mérföldet jelenthet, ha fejlesztéseket javasol és jobb modellt hoz létre.

A következő bejegyzésben folytatjuk a mesterséges intelligencia előnyeit.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap