MEGHÍVÓ

A 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségei az egészségiparban

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2021. december 21. – Győr

Think-tank

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány megbeszélést tart a Mediklaszter tag, Dent-Art-Technik Kft, illetve a Dent-Art-Klinik Kft. székhelyén.

A megbeszélésen néhány, az orvostechnikai iparban aktív szervezet képviselői vesznek részt, melynek célja a 3D nyomtatás egészségiparban alkalmazásának, alkalmazhatóságának a megismerése, áttekintése.

A résztvevő szakértők megosztják tapasztalataikat a 3D nyomtatás jelenlegi alkalmazási területeiről és a várható tendenciákról, különös tekintettel az egyedi orvosi eszközök gyártásával, prototípus gyártással kapcsolatban.

A rendezvényre tisztelettel várjuk mindazon humán szolgáltatással foglalkozó cégek, szervezetek képviselőit, akik érdeklődnek a 3D nyomtatás egészségügyi alkalmazásának lehetőségei, feltételei, eddig elért eredményei iránt.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. december 21.
  • Helyszín: Győr

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A Think-Tank megbeszélésre Győrben, a MediKlaszter tag Dent-Art-Technik Kft., illetve a Dent-Art-Klinik Kft. székhelyén került sor.

A megbeszélésen néhány, az orvostechnikai iparban aktív szervezet képviselői vettek részt (jelenléti ív szerint), melynek célja a 3D nyomtatás egészségiparban alkalmazásának, alkalmazhatóságának a megismerése, áttekintése volt.

A megbeszélésen a témában járatos szakértők áttekintést adtak a 3D nyomtatás jelenlegi alkalmazási területeiről, valamint a várható tendenciákról. Kiemelték, hogy a 3D nyomtatás az egészségipar számos területén alkalmazható: orvosi, különösen egyedi orvosi eszközök (pl. implantátumok) gyártása, műtéti eszközök gyártása (pl. műtéti sablon), prototípus gyártás, kis szériás termékek gyártása. Demonstrációs céllal, néhány 3D nyomtatással gyártott termék is bemutatásra került.

Az ismertetést követően a résztvevők termékeik, folyamataik tekintetében átgondolták, illetve egyeztették a potenciális alkalmazási lehetőségeket.

A résztvevők megállapították, hogy a 3D nyomtatás jelentős potenciállal rendelkezik az egészségipar területén.

A megbeszélés második szakaszában stratégia jellegű kérdések egyeztetésére került sor, melyek fókuszában az alábbi témák álltak:

  • ismeretterjesztő, népszerűsítő rendezvények tartása a tagvállalatok, kórházak számára
  • ismeretterjesztő anyagok készítése
  • a 3D nyomtatással gyártott termékekkel kapcsolatos szabályozás áttekintése.
  • demonstrációs projektek megvalósításának a lehetősége.

A résztvevő szervezetek képviselői elismerésüket fejezték ki a jelen, transznacionális projektet illetően, és, jelezték, hogy a továbbiakban is támogatják annak megvalósítását, illetve közreműködnek annak megvalósításában.