A 3D nyomtatás egészségügyben történő alkalmazása jelentős potenciállal rendelkezik. A téma aktualitása és jelentősége miatt támogató partnerként több szervezet is csatlakozott a projekthez és segíti annak megvalósítását.

Egyik szakmai támogató partnerünk a bronz fokozatú akkreditációval rendelkező klaszter, a Mediklaszter. A MediKlaszter küldetése biztonságos, az emberek és egészségügyi szolgáltatást végző dolgozók szakmai igényeit magas színvonalon kielégítő, nemzetközi mércével mérve is korszerű termékek és szolgáltatások biztosítása, a hazai orvosi műszergyártás-szolgáltatás területén. A Klaszter 2019-ben, a témák relevanciája és fontossága alapján két munkacsoportot hozott létre, melyek közül az egyik a „3D nyomtatás az egészségiparban” munkacsoport.

Másik szakmai támogatónk a Magyar Additív Technológiai Szövetség (MATESZ). A Szövetség azon magyar szereplőket tömörítő szervezet, akiknek közös célja az additív gyártás és 3D nyomtatás minél szélesebb körű alkalmazása, alkalmazásának elősegítése, népszerűsítése. A MATESZ küldetése a magyar additív gyártási és 3D nyomtatási szektor fejlődésének elősegítése, szereplőinek képviselete.

Tagjai közül többen foglalkoznak orvosi eszközök gyártásával, így a Szövetség kiemelten fontosnak tartja a projektben történő közreműködést, a projekt megvalósításának segítését.

Harmadik támogató partnerünk a 3DHEALS, melynek hazai képviselője a jelen transznacionális projekt szakmai vezetője. A 3DHEALS egy nemzetközi szervezet, illetve platform, melynek célja a 3D egészségügyi alkalmazása terén dolgozó szakemberek összekapcsolása, a témával kapcsolatos információk összegyűjtése és megosztása.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap