A Szent István Közhasznú Alapítvány vezetésével megkezdődött az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 kódszámú transznacionális projekt megvalósítása.

A projekt átfogó célja az additív gyártás (közismertebb nevén 3D nyomtatás) hazai alkalmazásának elősegítése, a nemzetközi tapasztalatok, jó gyakorlatok átvétele, valamint a hazai célcsoportok körében történő megosztása révén.

A felhívás célcsoportját összességében – a pályázati felhívással összhangban – a humán szolgáltatásokat nyújtó állami és nem állami intézményekben, szervezetekben (kivéve köznevelési és felsőoktatási intézmények) dolgozó szakemberek, beleértve civil szervezeteket, egyházi jogi személyeket, önkormányzatokat és nemzetiségi önkormányzatokat (társulásaik és intézményeik is) alkotják.

A projekt megvalósítása során kiemelt hangsúlyt fektetünk azokra az intézményekre, szervezetekre, melyek

  • az egészségipar, a gépipar valamint a kreatív ipar területén nyújtanak humán szolgáltatást,
  • már jelenleg is alkalmazzák a 3D nyomtatást, vagy nyitottak az azzal kapcsolatos szolgáltatások igénybe vétele, bevezetése, elterjesztése iránt.

A pályázat megvalósításába nemzetközi partnerek is bevonásra kerülnek, akikkel megkezdődött az együttműködés kereteinek kialakítása, tevékenységeinek megtervezése.

A projekt megvalósítását szakmai partnerként három szervezet, a Mediklaszter, a Magyar Additív Technológiai Szövetség és a 3DHEALS támogatja.

A projekt célkitűzésének elérése érdekében számos tevékenység kerül megvalósításra (melyről a pályázat bemutatása menüpontban található részletesebb ismertető). Az első rendezvényekre a tervek szerint 2019. IV. félévében kerül sor.

A projekt keretében megvalósítandó, illetve megvalósított tevékenységekről a jelen honlapon, illetve a hamarosan létrehozandó közösségi oldalakon nyújtunk tájékoztatást. Reméljük, hogy a projekt keretében megszerzett ismeretek hozzájárulnak a 3D nyomtatás nyújtotta lehetőségek megismertetéséhez, a technológia mindennapokban történő alkalmazásához, hasznosításához.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap