A mesterséges intelligencia segítségével minden anyagot értékelhetünk, mielőtt 3D-s nyomtatásnak vetjük alá. Mivel segíti a gépeket, hogy valódi, okosabb gondolkodású emberekként gondolkodjanak és cselekedjenek, a megfelelő anyagfelmérés nagy időre biztosítható. A befektetőknek nem kell attól tartaniuk, hogy erőforrásaikat egy sikertelen kísérletre pazarolják. A generált adatok és a múltbeli tapasztalatok alapján az AI segíthet meghatározni bizonyos anyagok nyomtathatóságát. Megszabhatják a megfelelő feltételeket is, hogy növeljék a siker esélyét.

Az additív gyártás egyik legnagyobb akadálya jelenleg az anyagkompatibilitás korlátozása. Az AI megváltoztathatja ezt a nyomtatható anyagok körének bővítésével a folyamatértékelés és -elemzés révén. Például a repülőgépiparban különböző hőmérsékletű anyagokra van szükség, míg más ágazatokban eltérő sűrűségű alkatrészekre van szükség. Az AI-ba integrált rendszerrel könnyen megtalálhatja a megfelelő anyagkészletet különálló komponensek vagy egyedi objektumok nyomtatásához.

A 3D nyomtatási folyamaton kívül az AI segíthet a határidők betartásában, és javíthatja a további tevékenységeket, például a termelést és az ellátási-ellátási lánc kezelését.

Milyen hatással lehet az AI + 3D nyomtatás a gyártókra?
A 3D nyomtatással a gyártók jelentős mértékben csökkenthetik a gyártási időt és a költségeket. Ha ehhez hozzáadja az AI-ban rejlő nagy potenciált, hogy több szinttel feljebb vigye a folyamatot, új hajnalt fog látni a gyártásban. Csökkennek az alkatrészek költségei, ami a végfelhasználók javát szolgálja. Lényeges, hogy bizonyos anyagok, például szerszámok, felszerelések, orvosi eszközök stb. árának csökkenése is megfigyelhető.

A mesterséges intelligencia abban is segíthet a gyártóknak, hogy jobban bízzanak a 3D nyomtatásban, és a legtöbbet hozzák ki abból. Többé nem fognak habozni, hogy vállalják a kihívásokat, és minden nehézség nélkül leküzdjék azokat. A mesterséges intelligencia integrált 3D nyomtatási platformja garantálja a minőséget és a hatékonyságot, ami gyorsabb és olcsóbb gyártást eredményez. Emellett javítani fogja a 3D nyomtatási technológia hírnevét a piacon.

A megnövekedett automatizálás azt is megakadályozza, hogy a gyártók betörjenek, és speciális szakértőket alkalmazzanak a nyomtatási folyamat irányítására. Minden automatizált és gépi irányítású lesz, ami megkönnyíti a gyártókat. Ezen kívül elegendő idejük és erőforrásuk lesz a működés fejlesztésére és az üzleti növekedésre összpontosítani.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap