MEGHÍVÓ

FORMNEXT Kiállításra

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2019. november 20. – Frankfurt

Kick-Off Meeting

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány első közös eseményét Frankfurtban a Formnex kiállításon tartja.

A kiállításon lehetőség nyílik találkozni a külföldi partnerekkel, hiszen azon mindegyik képviselteti magát.

A kiállításon történő részvétel egy kiváló lehetőség további nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2019. november 20.
  • Helyszín: Frankfurt Messe

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A kick-off megbeszélésre 2019. november 19-én a Formnext kiállításon került sor (a kiállítás relevanciájáról és jelentőségéről a tanulmányút beszámolója tartalmaz részletesebb információt).

A helyszín választását az indokolta, hogy a kiállításon mindegyik nemzetközi partner képviseltette magát, egyesek nem csak résztvevőként, de közvetlen vagy közvetett kiállítóként is. A megbeszélés az osztrák partner (Ausztriai Additív Gyártók Szövetsége) tagvállalatának, a 3D nyomtatókat gyártó Lithoz cégnek a standján került megtartásra.

Az additív gyártás (3D nyomtatás) egyre több szektorban és iparágban kerül alkalmazásra, melyet jól illusztrált a kiállítás is.

A megbeszélés egyik fontos pontja az együttműködési megállapodás aláírásának az előkészítése volt. Ennek keretében értelmeztük a szerződés tervezetben foglaltakat, különösen az egyes szereplők kötelezettségével, közreműködésével kapcsolatos részeket.

A partnerek megerősítették a projektben való közreműködésük szándékát, illetve megerősítették elkötelezettségüket a projekt megvalósítása tekintetében.

Ezt követően áttekintettük a projekt keretében elvégzendő feladatokat, valamint azok szektorok körét, amelyeket le kívánunk fedni a projekt keretében. A feladatok áttekintését követően előzetes ütemtervet készítettünk azok megvalósításának ütemezéséről, valamint azok tervezett közreműködőiről.

A megbeszélés utolsó szakaszában a résztvevők a kiválasztott témák tekintetében szakmai egyeztetést folytattak egymással és pontosították azokat a hangsúlyt kívánnak helyezni a projekt megvalósítása során.

A megbeszélés nagyon konstruktív volt, melyhez a kiállítás nem csak hátteret, de inspirációt is nyújtott a projektben résztvevők számára.