A Schiner 3D Repro (Krems an der Donau, Ausztria) orvostechnológiai vállalatokkal együttműködve bővíti a Stratasys (Rehovot, Izrael) J750™ Digital Anatomy™ 3D nyomtatójának hatókörét, amely pontos és valósághű anatómiai modellek nyomtatására képes.

A Digital Anatomy 3D nyomtató az egészségügyi vállalatok, az orvostechnikai eszközök gyártói és a kutatóintézetek számára kíván idő- és költséghatékonyabb megoldást nyújtani az anatómia és patológia, holttesteken történő szimulálására, a megoldások tesztelése, valamint az eszközök tervezésének és funkcionalitásának optimalizálása érdekében. A sebészeti képzés és felkészítés céljaira a Digital Anatomy a 3D nyomtatott orvosi és anatómiai modellek előállításában nyújt segítséget.

Joern-Henrik Stein, a Schiner 3D Repro ügyvezető igazgatója kijelentette: “Most már képesek vagyunk anatómiai modelleket készíteni valódi orvosi felvételekből, úgynevezett [digitális képalkotás és kommunikáció az orvostudományban] adatokból, ami lehetővé teszi, hogy orvosi ügyfeleink pontosan azt az anatómiát kapják, amire szükségük van, anélkül, hogy emberi holttestekre lenne szükségük.”.

A Digital Anatomy 3D nyomtató képes a belső szervek és más biológiai szövetek pontos anatómiai modelljeinek előállítására. Az ilyen modellek létfontosságúak a terápiás kezelések kifejlesztésén és a patológiák tanulmányozásán dolgozó orvosi ügyfelek számára. A Digital Anatomy 3D nyomtatóban rejlő lehetőségeket jól példázza, hogy nemrégiben egy érmodell készült egy olyan ügyfél számára, aki egy új orvosi eszközt vizsgált a vérkeringés segítésére.

“Egy nemrégiben történt esetben az érstruktúrák átmérője mindössze 1,5 mm volt, amit más technológiákkal szó szerint lehetetlen lenne előállítani. Szerencsére képesek voltunk 3D nyomtatni a modellt az ügyfél számára, ami további lehetőségeket nyitott meg számukra a tervezés validálásában és az orvosi eszköz optimalizálásában” – magyarázta Oliver Simon, a Schiner 3D Repro orvosi részlegének projektmenedzsere.

Arnaud Toutain, a Stratasys (Párizs, Franciaország) EMEA egészségügyi értékesítési és fejlesztési vezetője így nyilatkozott: “Az általuk kifejlesztett ultra-realisztikus orvosi modellek révén az olyan vállalatok, mint a Schiner 3D Repro, tökéletesen demonstrálják, hogy mire képes a digitális anatómiai nyomtatónk.”.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap