A fogászati ​​3D nyomtatás új technológia az automatizált protézisgyártás piacán. Ennek a rendszernek a gyártási módja eltér a kivonó CAD/CAM marórendszertől. Míg a CAD/CAM marógépek szilárd kerámia anyagok marásával gyártják a protéziseket, addig a gyors prototípus-készítő rendszerek vagy a 3D nyomtatók rétegről rétegre építik fel a modelleket egymásra rakásos eljárással.

Ma a legtöbb 3D fogászati ​​nyomtató laboratóriumi alapú, de az új berendezések értékesítését az irodai környezet határozza meg. Az értékesítés növekedése továbbra is a piac vállalkozói szellemében zajlik. 2017-ben sok új szereplő lépett a piacra, különösen a költségvetést illetően. A viszonylag olcsó megoldások mellett új eladások is megjelennek, ahogy az innovatív tulajdonságokkal rendelkező nyomtatók (például műfogsor alapnyomtatók) megjelennek a piacon. Az új technológiák és az olcsó gépek lehetővé teszik a versenytársak számára, hogy versenyképesebbé váljanak a CAD/CAM piaccal szemben.

Az EP-M150T nyomtató egy ipari MPBF/SLM technológia, kompakt kivitelben, a laboratóriumok és a K+F részlegek számára készült. Ez a legversenyképesebb 3D fémnyomtató rendszer, amely kiváló megoldást jelent konzisztens termékek és kis méretű alkatrészek kis szériás gyártására. A rendszer szálas lézert (200 W) alkalmaz, amely biztosítja a folyamat stabilitását és a kiváló minőségű alkatrészek gyártását.

A magas folyamatparaméterek gyors és gazdaságos gyártást tesznek lehetővé. Ezenkívül a kis lézerpont-átmérő és a nagy felbontás lehetővé teszi összetett geometriák előállítását. A szálas lézer, a lézeres expozíciós paraméterek új generációja és a nyomtatási paraméterek stabilizáló rendszerének kombinációja biztosítja a gyártás legmagasabb minőségét. Az előállított elemek sűrűsége (közel 100%).

Share via
Copy link
Powered by Social Snap