A COVID hatására 2021-ben jelentős digitális felgyorsulás ment végbe, és ez Rune Fisker, a termékstratégiáért felelős alelnöktől, a 3Shape Dental Lab és Dental Clinic üzletágának igazgatója szerint 2022-ben is folytatódni fog:

1. Megkezdődött a Dental Platform Race
A platformok megzavarják az iparágakat, és megváltoztatják az életmódunkat. A praxisirányítási rendszer továbbra is a digitális klinika sarokköve marad, de ma már minden jelentős fogtechnikai cég kínál vagy indít platformot. A kérdés az, hogy ki áll a legjobb helyzetben a győzelemhez?

2. Az IOS továbbra is előmozdítja a digitalizációt
Az intraorális szkenner IOS adaptációja 2021-ben drámaian felgyorsult. Ez 2022-ben is folytatódik. A penetráció már eléri a 30-35%-ot az Egyesült Államokban és az érett piacokon. Azt is látjuk, hogy nagyon gyorsan növekszik az IOS-es esetek száma, amelyek a digitalizációt az egész klinikán és a munkafolyamatok között hajtják végre. A jövőbeni IOS-használat messze túlmutat a digitális lenyomaton, csupán az analóg lenyomat helyett.

3. 3D nyomtatás és anyagok: következő szint
A 3D nyomtatók a másik legnépszerűbb termék a digitális kategóriában. Az igazi játékváltó a 3D nyomtatási anyagok. Minden nap új és továbbfejlesztett anyagok jelennek meg. Az új nyomdaanyagoktól vezérelve 2021-ben széles körben nyomtattak kiváló minőségű síneket. 2022 valószínűleg az az év, amikor a 100%-ban 3D-nyomtatott végleges fogsorok veszik át a piacot, a ami minden bizonnyal megzavarja a kivehető fogpótlások piacát.

4. Az AI itt van
2021 volt az az év, amikor az AI végre letette a névjegyét a CAD/CAM terén. A 3Shape Automate, a felhőbe történő szkennelést lehetővé tevő, 100%-ban mesterséges intelligencia felhasználásával tervezett megoldásunk valóban felborította a piacot. 2022-ben sokkal több mesterséges intelligencia lesz. A mesterséges intelligencia intelligensebbé és gyorsabbá teszi a számítógépeket és az embereket a digitális fogászat összes alkalmazásában.

5. Az igazítók és a fogsorok gyors elfogadása
A kozmetikai fogászat és mindennél jobban, a Clear Aligners továbbra is előmozdítja a digitalizációt, a szépség iránti fogyasztói kereslet hatására. A nagy hiányzó indikáció a CAD/CAM-ben a fogsor, de ez gyorsan változik, 3 számjegyű növekedéssel az esetek esetében, amelyeket a klinikáknak nyújtott nagyon jelentős előny és a megnövekedett hatékonyság nyomott előre.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap