Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány tanulmányutat szervezett 2021. szeptember 18-án a Dental World kiállításra a Hungexpo területén.

A 2020-ban kezdődő, majd egyre inkább súlyosabbá váló Covid-vírus okozta járványügyi helyzet sajnos megváltoztatta mindannyiunk életét, terveit, és mindez jelentősen érintette a fogászatban dolgozók életét is. Tavaly már csak virtuális térben tudták megtartani a konferenciákat, kiállításokat, szakmai tanácskozások személyes megszervezésére sokáig nem volt lehetőség. Idén azonban az átoltottsági szint alakulása a nyár folyamán már lehetővé tette a különböző rendezvények előkészületeinek az elkezdését, így a Dental World kiállítást is sikeresen meg tudták szervezni.

Aki részt vett a 2 napos rendezvényen (első napon mindenki részt vett, míg 18-án a szakmai résztvevők részére tartottak nyitva), látta, tapasztalta, hogy a változás nem lassul, továbbra is rohamléptekben fejlődik a szakma minden területe, s az üzleti trendek is új stratégiákat követelnek. Erről szóltak a kongresszusaink, ezt láthattuk a kiállítók standjain is.

Sikerült a tervezett programjaink megvalósítása, az Esztétika, az Endodontia, az Implantológia és az Orthodontia 2 napon át tartó, illetve az egynapos Prevenciós és Földvári Imre Kongresszuson összesen 57 előadás hangzott el. Külön örömünkre szolgált, hogy idén több hazai előadót is köszönthettünk a rendezvényeinken, az endodontia témakörében mind a 4 egyetemünk oktatói tartottak előadást. A résztvevők különösen értékelték az elhangzottak színvonalát, a témák újszerűségét és aktualitását.

Mindkét nap igen nagy érdeklődés kísérte a Live Dental Show-t, ahol üvegfalú „látványműtőben”, élő műtéteken követhették egy-egy páciens kezelését, a rutinszerűen alkalmazott műtéti technikák mellett új eljárásokat is láthattak az implantológia, az esztétika és a digitális fogászat repertoárjából.

Különböző, cégek által szervezett workshopok is színesítették a programokat, volt a 0. napon a rendelőtulajdonosoknak is képzés, ahol elsősorban a rendelők működését érintő lehetőségek (mint a „papírmentes rendelő”) és a könyvelés-adózás volt a fókuszban. Ezek a témák több napon át vonzották az érdeklődőket. Egész napos sebészeti, gyakorlati kurzust tartott dr. Bodrogi Attila, melyről sok, nagyon jó visszajelzést kaptunk a résztvevőktől.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap