Milyen előnyei vannak a digitalizálásnak?

Az egyik csodálatos technológia, amely továbbfejlesztette a fogászati ​​területet, és most nagyon keresett, a 3D intraorális szkennerek használata, egy olyan eszköz, amely digitális lenyomatok rögzítésére szolgál. Bevezetése óta számos fogászati ​​betegség diagnosztizálása és kezelése mára gyorsabbá és egyszerűbbé vált, így nincs szükség időigényes manuális eljárásokra. Íme néhány főbb előny, amelyek megmagyarázzák, miért érdemes a fogorvosi rendelőnek áttérnie a digitális fogászatra.

1. Pontos eredmények és egyszerűbb eljárások

A jelenlegi digitális fogászat csökkenti az emberi tényezők által előidézett hibákat és bizonytalanságokat, nagyobb pontosságot biztosítva a munkafolyamat minden szakaszában. Az intraorális 3D szkennerek leegyszerűsítik a hagyományos lenyomatvétel bonyolult eljárását, pontos szkennelési eredményeket és tisztább fogszerkezeti információkat biztosítanak a fogorvosok számára mindössze egy-két perces szkennelés alatt. A CAD/CAM szoftvereszközök a hagyományos munkafolyamatokhoz hasonló vizuális interfészeket kínálnak, további előnye az automatizált lépések, amelyekkel könnyen azonosíthatók és kijavíthatók a hibák. Bonyolult klinikai esetekben, ha a fogorvos nem elégedett a lenyomattal, könnyedén törölheti és újra beolvassa a lenyomatot.

2. Jobb páciensélmény és kényelem

A digitális fogászat egyik legfontosabb előnye a jobb páciensélmény és kényelem. Például a hagyományos lenyomat meglehetősen kellemetlen lehet a betegek számára a kényelmetlen lenyomatanyagok miatt. Az intraorális szkennerek nagymértékben növelhetik a termelékenységet, a hatékonyságot és a pontosságot. Nincs szükség olyan kényelmetlen anyagok használatára, amelyek a betegek öklendezését okozhatják, vagy ami még rosszabb. A páciens fogait néhány másodperc alatt szkennelik, és pontos eredményt kapnak. Azok a betegek, akik még soha nem voltak fogorvosnál, nem feltétlenül ismerik fel közvetlenül a diagnózis és a kezelés digitális elemeit, de tudják, hogy az általános élmény hatékony, gördülékeny és kényelmes. Emiatt a betegek bizalma a klinika iránt nagymértékben megnő, és valószínűleg visszatér látogatásra.

3. Időt és költséget takarít meg

A digitális fogászat javíthatja a fogászati ​​eljárások hatékonyságát és egyszerűsítheti a munkafolyamatokat. Egy fogorvosi rendelőben az időmegtakarítás növelheti mind az orvos, mind a páciens elégedettségét. Az egyszerű lenyomatvétel a digitális intraorális szkennerekkel csökkenti a székben eltöltött időt, és az azonnali képalkotási visszacsatolás és a megnövelt pontosság szükségtelenné teszi a teljes eljárás megismétlését a hagyományos módszerekhez képest. Ezenkívül csökkenti a lenyomatanyagok költségeit és a laborba szállításuk szükségességét.

4. Hatékony kommunikáció a betegekkel és a laboratóriumokkal

A digitális megoldások megkönnyítik a betegek számára a kezelési eredmények megjelenítését és az általuk elért előrehaladást. Azáltal, hogy az intraorális szkennerek valós idejű 3D-s képeket látnak a szájüregi állapotukról, az orvosok jobban kommunikálhatnak a betegekkel és oktathatják őket. A betegek hajlamosak azt is hinni, hogy a digitális lenyomatrendszereket használó orvosok professzionálisabbak, sikeresebbek és fejlettebbek. A folyamat határozottan több beteget vonhat be, és nagyobb valószínűséggel haladnak előre a kezelési tervekben. A digitális technológia emellett leegyszerűsíti a munkafolyamatot a klinikák és a laborok között, szabadságot biztosítva a sebesség, a könnyű használat vagy a költségek optimalizálásához, az esettől függően.

5. Kiváló befektetési megtérülés

Mind a fogászati ​​klinikák, mind a laborok számára a digitális átállás több lehetőséget és versenyképességet jelent. A digitális megoldások megtérülése azonnali lehet: több új beteglátogatás, nagyobb kezelési prezentáció és nagyobb betegelfogadás, lényegesen alacsonyabb anyagköltségek és székidő. Vannak, akik nem szívesen mennek el fogorvoshoz, mert már korábban is voltak kellemetlen élményeik. A digitális megoldásokon keresztüli zökkenőmentes, kényelmes élmény biztosításával azonban az elégedett páciensek pozitívabbnak érzik magukat, és hajlandóbbak elköteleződni a kezelési tervük mellett. Emellett nagyobb valószínűséggel térnek vissza, és ajánlják másoknak, hozzájárulva bármely fogorvosi praxis hosszú távú sikeréhez.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap