2020. július 15-én került sor Győrben az Alapítvány újabb műhelymunkájára, melynek házigazdája, a projekt megvalósítását szakmailag is támogató szervezet, a Mediklaszter egyik tagja volt. A rendezvényen a kedvezményezett Szent István Közhasznú Alapítvány, a román partner képviselői, valamint érdeklődő szervezetek (elsősorban a Mediklaszter és a MATESZ), cégek képviselői vettek részt.

A rendezvény célja a 3D nyomtatás terén alkalmazott tervező szoftverek áttekintése, alkalmazása során szerzett tapasztalatok megvitatása, értékelése volt.

A 3D nyomtatás az egészségügyben számos területen belül alkalmazható, azonban legnagyobb jelentőséggel – jelenleg – az alábbiak bírnak: orvosi eszközök gyártása, ezen belül is az egyedi implantátumok és fogművek.

Az építéstől és a gyártástól kezdve a technológiáig és az egészségügyig – a 3D nyomtatás még gyerekcipőben jár, és ígérete szerint szoftverszerű életszerű modelleket hoz létre, javítja a tervezés hatékonyságát és felgyorsítja számos összetett termék gyártását. Ehhez azonban kifinomult 3D nyomtatási szoftverre van szükségük a bonyolult tervek létrehozásához és kinyomtatásához. A 3D nyomtatási szoftver ugrásszerűen fejlődött az elmúlt évtizedben.

Évekkel ezelőtt még rengeteg pénzt és időt kellett költenünk a modellező szoftverek megszerzésére és megtanulására. Most számos könnyen használható modellezési szoftverlehetőség áll rendelkezésre, melyek mind árban, mind pedig tudásban jelentősen eltérnek egymástól.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap