Az autóipar minden szempontból szemben áll az igényekkel: az újabb, jobban teljesítő járművek iránti kereslet szinte megköveteli az új technológia bevonását a gyártás során. A 3D nyomtatást egyre inkább feltárják az autóipar minden területén.

Mivel az autóipari 3D nyomtatási alkalmazások köre folyamatosan bővül, az alábbiakban bemutatjuk azokat a legígéretesebb példákat, amelyek szerint az autóipari vállalatok a technológiát használják termelésük fokozására.

30 évvel ezelőtt a Ford Motor Company, a 3D nyomtatás egyik legkorábbi alkalmazója, megvásárolta a valaha gyártott harmadik 3D-nyomtatót. Most a vállalat arra törekszik, hogy a technológiát gyártási alkalmazásokhoz használja. Legutóbbi járműve, a 2020-as Shelby GT500 egy példa erre, melynek rögzítőfék tartója a Carbon DLS 3D nyomtatási technológiájával készült. A 2020-as Shelby GT500 várhatóan az idén később kerül forgalomba, és állítólag ez az eddigi aerodinamikailag legfejlettebb Mustang lesz. Virtuális teszteléssel több mint 500 hűtési és aerodinamikai 3D tervet elemeztek. Miután meghatározták a legígéretesebb terveket, a Ford mérnöki csapata 3D nyomtatást használt prototípusok létrehozásához és teszteléséhez, melyek megfeleltek a Ford összes teljesítménynormájának és követelményének. Előretekintve izgalmas lesz látni, hogy a Ford továbbra is kihasználja-e a 3D nyomtatás képességeit, hogy tovább javítsa járművei gyártását.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap