Sok ember számára a kézművesség egyet jelent kézzel készített termékekkel – fából faragott székkel, asztallal, vagy épp kerámia tárggyal. Pedig ez sokkal több annál.

A kézművességet manapság már az új technológiával kiegészítik. Ezt a folyamatot az író, Lucy Johnston „digitális kézművesnek” nevezte el, amikor új technológiát alkalmaznak a hagyományos technikák gazdagítására, nem pedig a hagyományos technikák pótlására.

A 3D nyomtatási technológia egyértelműen futurisztikus technológiának hangzik, de manapság a különböző ágazatokban használják különféle célokra. A 3D nyomtatás alkalmazásai végtelenek. Orvos vagy művész; mindenki e vadonatúj nyomtatási technológia felé halad. Még a legtöbb gyártó vállalat is ezt a folyamatot választja, hogy pozitív változást hozhasson üzleti tevékenységében.

A 3D nyomtatás bevezetésével jól láthatóak a változások. Napjainkban a marketing stratégia részévé válik, miközben különböző lehetőségeket kínál a növekedéshez. Az egyik napról a másikra történő népszerűség a könnyű hozzáférhetőség és a költséghatékony folyamat eredménye. A világ egyetért azzal a ténnyel, hogy a 3D nyomtatás jótékony hatással van az összes iparágra, és megváltoztathatja a fogyasztást.

A divat- és formatervező ipar a 3D nyomtatási technológia maximális előnyeit használja ki különleges termékek előállítására.

Pandolfo munkája beleillik a „digitális kézzel készített” mozgalomba, mert a 3D nyomtatás technológiai korlátait kreatív lehetőségként vette fel.

Valójában a 3D nyomtatás és a kézművesség házassága visszatérést jelent az ipar előtti értékekhez, ahol a kreatív intelligencia és a készítés készsége együtt járt.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap