Előző blogbejegyzésben írtunk az ékszeriparról, hogy ott micsoda csodákat lehet a 3D nyomtatás technológiájának köszönhetően létrehozni. Azt meg kell még említenünk, hogy az egészségügyben betöltött szerepe is igen jelentős.

A fejlett fém additív gyártási rendszerek nagyobb termelékenységgel és megismételhetőséggel képesek termékeket előállítani az ügyfelek igényeinek megfelelően.

Az additív gyártás (AM – additive manufacturing) megszünteti a hagyományos gyártási módszereknél tapasztalható korlátokat, mint például marás, öntés, kovácsolás vagy gyártás. Ez új lehetőségeket nyit az összetett geometriák és az alkatrészek tömeges testreszabása érdekében, kereskedelmileg életképes költségek mellett, amelyek korábban megvalósíthatatlanok voltak. Ez lehetővé teszi olyan új funkciók beépítését az orvostechnikai eszközökbe, amelyek előnyösek lehetnek a betegek ortopédiai, implantológiai és fogászati ellátásában. Olyan anyagokban, mint a kobalt-króm és a titán, az AM kereskedelmileg előnyös módot kínál a kézi fogászati gyártás korszerűsített digitális munkafolyammá alakítására. Ez megteremti annak lehetőségét, hogy nyitott fogászati CAD rendszerekkel dolgozzon, és ezáltal növelje a potenciális ügyfélkört.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap