A 3D nyomtatás a digitális fogászat katalizátora. Megbízhatóságáról és kiváló minőségéről ismert. Sok minden változott, mióta az első asztali 3D nyomtatók elérhetővé váltak a fogászati ipar számára. Néhány éve még csak a legnagyobb fogászati laborok voltak megfizethetőek a 3D nyomtatók, ma már minden méretű laborban és praxisban megszokott látvány. A fogászati 3D nyomtatók olyan fényt vagy lézert tartalmaznak, amely a folyadékot polimerizálja a számítógép által irányított pontossággal, amely szükséges a bonyolult részletekkel rendelkező kis tárgyak előállításához.

A fogászati 3D nyomtatási munkafolyamat négy lépésből áll:

Szkennelés – gyűjtsön digitális lenyomatot intraorális szkennerrel. Küldje el a beolvasott képeket egy laboratóriumba vagy egy tervezőállomásra.
Tervezés – a digitális szkennelés importálása tervezőszoftverbe (CAD) és tervezés.
Nyomtatás – a tervezés befejezése után importálja a fájlt a nyomtatás-előkészítő szoftverbe a nyomtatás beállításához.
A nyomtatott alkatrészek előkészítése – mosása, szárítása és utókezelése.

A legtöbb fogászati ​​szakember már ma is használja a jövő technológiáját. A 3D nyomtatás jelentősen javíthatja a munkafolyamatot bármely fogorvosi rendelőben vagy laboratóriumban, és drasztikusan lerövidítheti a páciens székbe helyezési idejét. Rugalmasságot kínál a termék testreszabásában, valamint kiváló minőséget és pontosságot a 3D-nyomtatott fogászati ​​modellekben. Bár korábban elképzelhetetlen volt, a fogorvosok ma már egy nap alatt házon belül nyomtathatnak okkluzális síneket és egyéb fogászati ​​modelleket. Ez nem csak a profittermelést segíti elő, hanem megkönnyíti a fogászati ​​kezelést is. Az új technológiába való befektetés a betegellátás magas színvonalának elérésének és kialakításának egyik módja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap