Sokakat zavar, hogy apróbb szabálytalanságok vannak a fogazatukban, és felmerül bennünk a fogszabályozás gondolata. Ugyanakkor, a hagyományos fogszabályozók kinézete jelentős részüket visszatartja attól, hogy szabályozzák fogaikat és inkább lemondanak arról, hogy szabályos fogsoruk legyen.

A 3D nyomtatás egy új korszakot nyitott a fogszabályozás terén is, mivel lehetővé tette az ún. láthatatlan fogszabályozó kifejlesztését és tömeges alkalmazásának lehetőségét

Ezzel megérkezett az eddigi legesztétikusabb fogszabályozási módszer, mely megadja viselőjének a lehetőséget, hogy a hétköznapi tevékenységei elvégzése közben önmaga maradhasson az által, hogy a fogszabályozó nem befolyásolja önbizalmát és fellépését.

A megoldás lényege, hogy a fogszabályozás extra vékony, átlátszó, orvosi műanyag sínekkel történik. Egy kezelési folyamat jellemzően 6-8 szakaszból áll, melyekhez külön sínek tartoznak. A síneket ún. termo fóliából készítik, melyet a releváns szakasz 3D modellezéssel megtervezett és 3D nyomtatással készített fogazatára húznak rá..

A láthatatlan fogszabályozók 3D nyomtatással történő gyártása ipari méretekben történik. Ez sokak számára tette vonzóvá és elérhetővé a fogszabályozást, és ezáltal az önfeledt nevetés lehetőségét.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap