MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÁS ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI AZ EGÉSZSÉGIPARBAN

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2022. február 12. – Győr

TANULMÁNYÚT

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány tanulmányutat szervez Győrben 2022. február 12-én a 3D nyomtatással történő gyártást végző Premet Kft. és Dent-Art-Kft. székhelyén kerül sor.

A tanulmányúton az alapítvány, a Premet Kft. és Dent-Art-Technik Kft. képviselőin túl a MediKlaszter képviseletében a tagszervezet BME mellett működő Orvostechnikai Szakosztály tagjai, valamint külföldi partnerek képviselői vesznek részt.

 A tanulmányúton a résztvevők a

  • 3D nyomtatás potenciális alkalmazási lehetőségeiről, valamint
  • a 3D nyomtatással történő gyártás egyes lépéseiről

kapnak áttekintést.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2022. február 12.
  • Helyszín: Győr

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A tanulmányútra Győrben, az orvosi eszközök 3D nyomtatással történő gyártását végző PREMET Kft. és Dent-Art-Technik Kft. helyszínén került sor.

A tanulmányúton az alapítvány, illetve a cégek képviselőin túl a MediKlaszter képviseletében a tagszervezet BME mellett működő Orvostechnikai Szakosztály tagjai, valamint külföldi partnerek képviselői vettek részt.

A tanulmányút első részében a résztvevők áttekintést kaptak a 3D nyomtatás potenciális alkalmazási lehetőségeiről, valamint a 3D nyomtatással történő gyártás egyes lépéseiről: képalkotás, tervezés, nyomtatás, utómunkálatok. Az utóbbiak között kifejezetten nagy jelentőséggel bír a felületkezelés (mechanikai, kémiai, elektrokémiai), melyről az osztrák partner képviselője nyújtott áttekintést. A potenciális felhasználási lehetőségekről, valamint a nemzetközi tendenciákról pedig a másik szakértő nyújtott áttekintést.

A tanulmányút második részében a résztvevők a gyártási folyamat egyes lépéseit tekintették meg. Ennek során megtekintésre került számos, a gyártási szakasz különböző szintjén álló termék is.

Ezt egy beszélgetés követte, mely során a felmerült kérdések kerültek megválaszolásra, illetve egyeztetésre.

A résztvevők kifejezetten érdekesnek és hasznosnak találták a tanulmányutat, tekintettel arra, hogy egy olyan helyen járták, ahol gyakorlatilag a gyártási folyamat egészét élőben, a maga valóságában tekinthették meg. Kifejezetten nagy hatást gyakorolt rájuk az egyedi implantátum gyártás, mely az egészségipari 3D nyomtatás egyik legígéretesebb, legnagyobb potenciállal rendelkező területe.

A tanulmányút végén a résztvevők a további együttműködés lehetőségeiről is egyeztettek.

A tanulmányút lehetővé tette a résztvevők számára jó gyakorlatok megismerését, valamint nemzetközi kapcsolatok építését is.