MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÁS A KREATÍV IPARBAN

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2020. október 11. – Zalacsány

Disszemináció keretében szakmai tapasztalatok megosztása hazai szakemberek körében

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében 2020. október 11-én a Szent István Közhasznú Alapítvány disszemináció keretében szakmai rendezvényt tart Zalacsányban.

A rendezvény témája a 3D nyomtatás kreatív iparban történő alkalmazása lesz.

A 3D nyomtatás egyre nagyobb teret hódít a kreatív iparban is, különösen az ékszeripar területén. A rendezvényen áttekintést nyújtunk az alkalmazási lehetőségekről, a 3D nyomtatás használatának elsajátításáról és képzéssel kapcsolatos ismeretekről is.

A rendezvényre tisztelettel várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a 3D nyomtatás kreatív iparban történő alkalmazása és ezzel kapcsolatos képzések iránt.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2020. október 11. 10.00 – 16.00
  • Helyszín: Zalacsány, Tóvirág utca 1.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

2020. október 11-én a disszeminációs rendezvényre Zalacsányban került sor. A rendezvényen a Szent István Közhasznú Alapítvány, valamint az érdeklődő szervezetek, cégek képviselői vettek részt (a jelenléti ív szerint).

A rendezvény témája a 3D nyomtatás kreatív iparban történő alkalmazása volt.

A 3D nyomtatás alkalmazása egyre inkább teret hódit a kreatív iparban is, mivel az eddigieknél komplexebb termékek gyártását teszi lehetővé, adott esetben jóval rövidebb idő alatt. Ezáltal, a 3D nyomtatás jelentős változást indított el a kreatív iparágakon belül is, különösen az ékszeripar területén, és új perspektívákat nyújt a termékek gyártása terén.

A rendezvényen a 3D nyomtatás kreatív iparban történő alkalmazása iránt nyitott, képzéssel is foglalkozó szakemberek vettek részt. Céljuk, a 3D nyomtatás által nyújtott lehetőségek megismerése, használatának elsajátításával, képzésével kapcsolatos ismeretek megszerzése volt.

A rendezvényen az Alapítvány képviselője rövid áttekintést nyújtott a 3D nyomtatásról, valamint a 3D nyomtatás kreatív szektorban történő alkalmazási lehetőségeiről. A rendezvényen bemutatásra kerültek 3D nyomtatással készült tárgyak is.

A résztvevőket lenyűgözték ezek a tárgyak, és különösen a 3D nyomtatás kreatív iparban történő alkalmazásának lehetőségei.

A résztvevők ezt követően tájékoztatást kaptak a 3D nyomtatáshoz, valamint a 3D nyomtatás oktatásához, tréningek tartásához szükséges eszközökről (pl. nyomtatók, szoftverek), valamint azok-
alkalmazásának feltételeiről.

A rendezvény keretében a résztvevők megvitatták, hogy első lépésben mely területeken lenne célszerű ilyen képzéseket létrehozni és elindítani.