MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÁS ALKALMAZÁSA A FOGÁSZATBAN – TERVEZÉS

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2022. február 11. – Győr

TANULMÁNYÚT

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány tanulmányutat szervez Győrbe, a fogászati 3D nyomtatást végző Dent-Art-Technik Kft. székhelyére.

A tanulmányúton az alapítvány és a Dent-Art-Technik Kft. képviselői, valamint 3D nyomtatás használata iránt érdeklődő fogtechnikai laborok képviselői vesznek részt.

A résztvevők a digitális fogászat folyamatával, valamint annak jellemző elemeivel, alkalmazásával ismerkednek meg.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2022. február 11.
  • Helyszín: Győr

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A tanulmányútra Győrben, a fogászati 3D nyomtatást végző Dent-Art-Technik Kft. székhelyén került sor.

A tanulmányúton az alapítvány, illetve a cégek képviselőin túl a 3D nyomtatás használata iránt érdeklődő fogtechnikai laborok képviselői, valamint az egyik külföldi partner képviselője vett részt.

Szakértők szerint a fogászat jövője a digitális fogászat, mely világszerte egyre jelentősebb mértékben terjed. A digitális fogászat térhódítása Magyarországon is megfigyelhető, különösen a fogtechnikai laboratóriumok terén. Az ily módon gyártott termékek köre egyre szélesebb és alapvetően két csoportba osztható: fém termékek és polimer termékek.

A tanulmányút résztvevői a digitális fogászat folyamatával, valamint annak jellemző elemeivel (képalkotás, a tervezés és a 3D nyomtatás) kívántak részletesebben is megismerkedni, valamint azok alkalmazásával kapcsolatban új ismereteket szerezni.

Ezzel összhangban a tanulmányút résztvevői áttekintést kaptak a digitális folyamatban alkalmazott eszközökről és szoftverekről: szkenner (digitális képalkotás), tervező programok és 3D nyomtatók. Ez utóbbi mind a polimer, mind pedig a fém 3D nyomtatásra kiterjedt.

A résztvevők megtekinthették számos, 3D nyomtatással készített terméket is.

Az esemény keretében a külföldi szakértő áttekintést adott a digitális fogászat terén szerzett nemzetközi tapasztalatokról, tendenciákról.

A rendezvényt egy beszélgetés zárta, melynek keretében számos jó gyakorlatot ismerhettek meg a résztvevők.