MEGHÍVÓ

EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTORBAN ALKALMAZOTT SZOFTVEREK ALKALMAZÁSA

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2022. január 24. – Online

NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány nemzetközi együttműködés keretében online programot szervez 2022. január 24-én a szoftverek egészségipari szektorban történő alkalmazásáról.

Az orvosi eszközök 3D nyomtatással történő gyártásához kapcsolódó szimuláció kerül elvégzésre, mely becsült adatokat mutat a gyártási idő mellett a költségekről is.

A rendezvény résztvevői több szoftver működéséről is beszámolnak, melyek termékek jellemzőit és még hibák kiküszöbölését is meg tudják mutatni.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2022. január 24.
  • Helyszín: Online

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A közös szakmai programra online került sor, melyen az alapítvány képviselőjén túl két külföldi (OpenDot, CNR-IMATI) szervezet képviselői vettek részt.

A nemzetközi együttműködés célja a korábban feltérképezett szoftverek egészségipari szektorban történő alkalmazásának a demonstrálása volt.

Ezzel összhangban néhány, az orvosi eszközök 3D nyomtatással történő gyártásához kapcsolódó szimuláció került elvégzésre. A szimulációk elsősorban a gyártási idő becslését szolgálták, tekintettel arra, hogy a gyártási idő jelentős hatással van a gyártási költségekre is. A gyártási idő és költségek ismerete hozzájárul a gyártás optimalizálásához, tervezéséhez is.

A szimulációk jól illusztrálták a gyártási jellemzők módosításának a hatását, illetve segítették elő az azok közötti összefüggések megértését.

A szimulációk eredménye alapján megállapítottuk, hogy azok hasznosan alkalmazhatók a gyártási folyamat főbb összefüggéseinek az azonosítására, megértésére.

Az esemény keretében szó volt olyan szoftverekről is, melyek a gyártási folyamat szinte teljes szimulációját is lehetővé teszik. Ezekkel nem csak a gyártás ideje, de a termékek bizonyos jellemzői is becsülhetők (pl. maradó feszültség, deformáció). Sőt vannak olyan szoftverek is, melyek a lehetséges hibák kiküszöbölése érdekében a gyártási paraméterek bizonyos szintű optimalizálását is elvégzik.

A program, illetve az esemény egyben olyan új irányokra és lehetőségekre is rávilágított, melyekkel a jövőben érdemes részletesebben is foglalkozni.