MEGHÍVÓ

3D nyomtatás alkalmazása a fogászat területén

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2021. október 8. – Kópháza

MŰHELYMUNKA

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány „3D nyomtatás alkalmazása a fogászat területén” címmel műhelymunkát tart.

A rendezvény célja:

– a 3D nyomtatás fogászati alkalmazási területeinek áttekintése,

– 3D nyomtatással készített fogászati termékek bemutatása,

– titán termékek felületkezelése, és polimer termékek antimikrobiálissá tételének lehetőségei.

A rendezvényre tisztelettel várjuk mindazon humán szolgáltatással foglalkozó cégek, szervezetek képviselőit, akik érdeklődnek a 3D nyomtatás egészségügyi alkalmazásának lehetőségei, feltételei, eddig elért eredményei iránt.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. október 8. 13:00-18:00
  • Helyszín: Kópháza

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A workshopra Kópházán került sor. A rendezvényen, az alapítvány és az osztrák partner képviselőjén túl érdeklődő szervezetek, cégek képviselői vettek részt (a jelenléti ív szerint).

A rendezvény témája a 3D nyomtatás lehetséges fogászati alkalmazásának a bemutatása, megvitatása volt.

Az elmúlt években a 3D nyomtatás és fogászat egymás fejlődését kölcsönösen segítő területekké váltak, tekintettel arra, hogy a 3D nyomtatás egyik húzó ágazata a fogászat, a fogászaton belül pedig a legnagyobb fejlődés, illetve változást generáló technológia a 3D nyomtatás.

A műhelytalálkozón áttekintésre kerültek a 3D nyomtatás potenciális fogászati alkalmazási területei. Ezt követően bemutatásra kerültek 3D nyomtatással készített fogászati termékek. Ezek egy része fémből (titán és CoCr), másik részük pedig polimerből készült.

A műhelymunka keretében a külföldi partner képviselője két hozzá közel álló témáról, a titán termékek felületkezeléséről, valamint a polimer termékek antimikrobiálissá tételének lehetőségeiről tartott tájékoztatást.

A rendezvény utolsó szakaszában a résztvevők élénk megbeszélést folytattak a 3D nyomtatás fogászatban történő lehetséges alkalmazásának lehetőségeiről, tendenciáiról. A megbeszélések során érintették a digitális fogászati folyamat egyéb elemeit – képalkotás, digitális tervezés – is.