MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÓK ÉS ALAPANYAGOK FEJLESZTÉSI TRENDJEI

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2022. február 07. – ONLINE

KÖZÖS SZAKMAI PROGRAM

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány közös szakmai programot szervez 2021. november 1-jén, online.

A rendezvény témája a szimulációs szoftverek használata a 3D nyomtatásban. A szoftverek segítségével szimulálni lehet a gyártási folyamatokat, valamint a gyártott termékek várható tulajdonságait.

A közös szakmai program célja ezen szoftverek összegyűjtése, áttekintése lesz, melyek a gyátási idő becslését és a költségek optimalizálását teszik lehetővé.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2022. február 07.
  • Helyszín: Online

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A közös szakmai programra on-line került sor, melyen az alapítvány képviselőjén túl két külföldi szervezet (OpenDot, CNR-IMATI) képviselői vettek részt.

Mint minden gyártási folyamatban, így a 3D nyomtatás terén is kifejezetten hasznosak és előnyösek a szimulációs szoftverek. Ezekkel a szoftverekkel a gyártási folyamatokat, a gyártott termékek várható tulajdonságait lehet szimulálni.

Tekintettel arra, hogy a 3D nyomtatás egy dinamikusan fejlődő technológia, mely egyre nagyobb szerepet kezd betölteni a termelésben. Ezzel összhangban jelentős fejlődés tapasztalható a kifejezetten a 3D nyomtatás szimulálását célzó szoftverek terén is.

A közös szakmai program célja olyan szimulációs szoftverek összegyűjtése, illetve áttekintése volt, melyek célja egészségipari termékek (orvosi eszközök) 3D nyomtatással történő gyártásának az elősegítése.

A hangsúly olyan szoftvereken volt, melyek a gyártási idő becslését, így a gyártási idő és a gyártási költségek optimalizálását teszik lehetővé.

 A szakmai program keretében több ilyen szoftver került összegyűjtésre, illetve áttekintésre. A résztvevők megosztották a szoftverekkel kapcsolatos tapasztalataikat, azok előnyeit, hiányosságait, lehetséges alkalmazási területüket.

A program, illetve az esemény hasznos volt a résztvevők számára.