MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÓK ÉS ALAPANYAGOK FEJLESZTÉSI TRENDJEI

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2022. február 11. – ONLINE

THINK-TANK

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a világjárványra tekintettel online megbeszélést tart, melyen az alapvítvány képviselői és hazai szakértők vesznek részt.

A megbeszélés fő témája:

  • az orvosi eszközökkel kapcsolatos (MDR) szabályozás 3D nyomtatást érintő vontakozásainak áttekintéve, egyeztetése.

Az új szabályozás szükségessé teszi az orvosi eszközök gyártóinak új feladatok elvégzését, többek között minőségbiztosítási rendszer kiépítését, működtetését. A megbeszélésen a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat, nemzetközi szinten is.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2022. február 11.
  • Helyszín: ONLINE

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A think-tank megbeszélésre a járvány miatt online került sor, melyen az alapítvány képviselői, valamint hazai szakértők vettek részt.

A think-tank fő témája az orvosi eszközökkel kapcsolatos új (MDR) szabályozás 3D nyomtatást érintő vonatkozásainak az áttekintése, egyeztetése volt.

Az új szabályozás az orvosi eszközök gyártói részéről számos új feladat elvégzését teszi szükségessé, amik egy része jelenleg még sem a gyártók, sem pedig az őket segítő tanácsadó cégek számára nem teljesen világos, tisztázott.

A szabályozás többek között előírja egy megfelelő minőségbiztosítási rendszer kiépítését, működtetését is.

A megbeszélést egy olyan nemzetközi tanácsadó cég hazai képviselőivel folytattuk, amely minőségbiztosítási rendszerek tanúsításával foglalkozik. A cég nemzetközi voltára való tekintettel a szakértők nemzetközi kitekintéssel is rendelkeznek, így külföldi tapasztalatokat is meg tudtak osztani a think-tank esemény résztvevőivel.

A megbeszélésen a szakértők áttekintést adtak a szabályozás bevezetésével, valamint a releváns minőségbiztosítási rendszerekkel kapcsolatos külföldi tapasztalatokról. Ezt követően példaként néhány jó gyakorlatot osztottak meg.

Ezek az információk kifejezetten hasznosak voltak a résztvevők számára.

A megbeszélés utolsó részében a résztvevők áttekintették a további együttműködés lehetőségét, valamint a releváns témák körét.