MEGHÍVÓ

Automatizálás és mesterséges intelligencia alkalmazása lehetőségei a 3D nyomtatás terén

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2021. november 3. – Milánó

NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány nemzetközi együttműködés keretében programot szervez az OpenDot olasz szervezet székhelyén, Milánóban, a gyártási folyamat optimalizálási lehetőségeiről.

Az eseményen az alapítvány és az OpenDot szervezet, hazai szakértők, valamint a CNR-IMATI kutatóintézet képviselői vesznek részt.

A gyártási folyamat optimalizálása lesz az esemény középontjában, valamint szerepet kap a mesterséges intelligencia, gépi tanulás is, melyről a szervezetek képviselői számolnak be.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. november 3. 15:00-18:00
  • Helyszín: Milánó, OpenDot székház

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A nemzetközi együttműködés keretében szervezett és tartott program témája a gyártási folyamat optimalizálási lehetőségeinek az áttekintése, vizsgálata volt.

Az eseményre az OpenDot olasz szervezet székhelyén, Milánóban került sor, melyen hazai szakértők, az OpenDot, valamint a CNR-IMATI kutatóintézet képviselői vettek részt.

Minden technológia esetén kiemelt cél a gyártás optimalizálása, melynek egyik kiemelt eleme a gyártási folyamat optimalizálása. Ebben, napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, valamint a különböző szimulációk alkalmazása.

Az eseményen a külföldi szervezetek képviselői ismertették a fenti eszközök jellemzőit, alkalmazási lehetőségeit, valamint megosztották a hazai szakemberekkel a gyártás optimalizálás terén szerzett eddigi tapasztalataikat.

A résztvevők áttekintették, illetve megvitatták a fenti eszközök potenciális alkalmazási lehetőségeit az egészségipari termékek 3D nyomtatással történő gyártása tekintetében.

A résztvevők több olyan területet is azonosítottak, ahol a fenti eszközök előnyösen lehetne alkalmazni a gyártási folyamat optimalizálására.

Ezt követően áttekintették az alkalmazás feltételeit, különös tekintettel a szükséges szoftverekre, bemenő adatokra.

Az eseményen a résztvevők megállapodtak egy kisebb, demonstrációs anyag elkészítésében, melynek bemutatására egy későbbi rendezvényen került sor.

A résztvevők mindegyike hasznosnak és ígéretesnek tartotta az eseményt, ami egyben kiváló lehetőséget biztosított a nemzetközi kapcsolatteremtésre, a kapcsolatépítésre is