MEGHÍVÓ

3D NYOMTATÁS A GYAKORLATBAN

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2021. november 27. – Online Konferencia

Miskolc – BIONIKA

Disszemináció keretében szakmai tapasztalatok megosztása hazai szakemberek körében

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány online szakmai konferencián vesz részt 3D nyomtatás a gyakorlatban címmel.

A rendezvényt a Vállalkozó Fogorvosok Egyesülete szervezésében a BIONIKA támogatásával rendezik meg.

A konferencián számos előadás hallható online, ismert szakértőkkel, mint Dr. Koch Erzsébet, Hajdú József, Dr. Skapinyecz Tibor, Dr. Czina Viktor, Dr. Horváth Attila és Dr. Pásztor Zsolt a Szent István Alapítvány képviseletében.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. november 27.
  • Helyszín: Miskolc – ONLINE

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A konferenciát a Vállalkozó Fogorvosok Egyesülete szervezte, mely eredetileg személyes részvétellel került volna megtartásra, Miskolcon a Tudományos Akadémia Miskolci Székházában. A Covid19 járvány 4. hulláma miatt a rendezvény végül online módon került megtartásra.

A rendezvényen a Szent István Közhasznú Alapítvány képviseletében Dr. Pásztor Zsolt „3D nyomtatás a fogászatban” címmel tartott előadást.

Ennek keretében bemutatásra került a digitális fogászat folyamata, valamint a 3D nyomtatás ebben elfoglalt helye. Ezt követően áttekintésre kerültek a fogászatban jellemzően alkalmazott 3D nyomtatási technológiák, azok jellemzői és alkalmazási lehetőségei.

Az előadásban – a konferencia tematikájához illeszkedve – a hangsúly a fém termékek, azon belül is a titán implantátumok gyártásán volt. Ezen túl illusztrálásra kerültek a polimer nyomtatás potenciális alkalmazási lehetőségei is.

Az előadás utolsó szakaszában a legújabb fejlesztési irányok, tendenciák kerültek bemutatásra, köztük az osztrák szervezet egyik tagvállalatának releváns fejlesztései (kerámia nyomtatás).

Az előadáson szintén bemutatásra kerültek néhány releváns, a projekt megvalósítása során gyűjtött jó gyakorlat is.

A rendezvényt alapvetően az egyesület tagjai követték nyomon. Tekintettel arra, hogy az előadásról készült felvételeket a szervezők a youtube-on is elérhetővé tették, így azokat egy szélesebb kör is megtekintette.

A rendezvény egy kiváló alkalom volt a 3D nyomtatás fogászati alkalmazási lehetőségeinek bemutatására, a projekt és a technológia népszerűsítésére.