MEGHÍVÓ

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ALKALMAZÁSA A 3D NYOMTATÁSBAN

2021. november 11. – Győr

TANULMÁNYÚT

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében a Szent István Közhasznú Alapítvány tanulmányutat szervez 2021. november 11-én Győrbe a Premet Kft. telephelyére.

A tanulmányút célja a 3D nyomtatás egészségipari alkalmazásának bemutatása lesz, valamint a 3D nyomtatás és az Ipar 4.0 néhány eleme kombinálásának az illusztrálása.

A Premet Kft. képviselője bemutatja az általuk használt 3D nyomtatási technológiát, különös tekintettel a fém termékek, orvosi implantátumok gyártását.

Külföldi partnerszervezetek is képviseltetik magukat, akik néhány példán keresztül bemutatják a mesterséges intelligencia és gépi tanulás gyártási folyamatban történő alkalmazásának lehetőségét. 

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. november 11. 11:00-18:00
  • Helyszín: Győr

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

A tanulmányútra Győrben, a 3D nyomtatást végző PREMET Kft. telephelyén került sor. A tanulmányúton, az alapítvány, illetve a házigazda képviselőin túl két külföldi szervezet (OpenDot, CNR-IMATI), valamint hazai szervezetek képviselői vettek részt.

A tanulmányút célja a 3D nyomtatás egészségipari alkalmazásának bemutatása, valamint a 3D nyomtatás és az Ipar 4.0 néhány eleme (mesterséges intelligencia, gépi tanulás) lehetséges kombinálásának az illusztrálása volt.

A házigazdák bemutatták a résztvevők számára az általuk alkalmazott 3D nyomtatási technológiákat. Ezek egy része műanyag, másik része pedig fém termékek gyártását teszi lehetővé.

A résztvevőket a fém termékek, ezen belül is különösen az orvosi implantátumok gyártása nyűgözte le.

Ezt követően a külföldi partnerek néhány példán keresztül illusztrálták a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás gyártási folyamatban történő alkalmazásának lehetőségét. Az általános bemutatást követően specifikus, 3D nyomtatáshoz kapcsolódó példák kerültek bemutatásra.

A 3D nyomtatás kapcsán a résztvevők ismertettek néhány olyan szoftvert is, melyek alkalmasak a gyártás szimulálására, végső soron a gyártás optimalizálására.

A tanulmányúton a résztvevők sok újdonsággal ismerkedtek meg az ún. intelligens szakosodási technológiákat illetően, és rendkívül érdekes és hasznos volt mindegyik résztvevő számára.