MEGHÍVÓ

3D nyomtatás alkalmazási lehetőségei

EFOP-5.2.2-17-2017-00014 Transznacionális Együttműködési Projekt

2021. október 23. – Pécs

Disszemináció keretében szakmai tapasztalatok megosztása hazai szakemberek körében

Az EFOP-5.2.2-17-2017-00014 transznacionális együttműködési projekt keretében 2021. október 23-án a Szent István Közhasznú Alapítvány „3D nyomtatás alkalmazási lehetőségei” címmel disszemináció keretében programot tart.

A rendezvényen a Szent István Közhasznú Alapítvány képviseletében Dr. Pásztor Zsolt „A gyártás forradalmasítása az egészségipartól a művészetekig” címmel tart előadást, mely a 3D nyomtatási technológiáról, annak fejlődéséről és különböző szektorokban történő alkalmazásáról nyújt áttekintést.

A rendezvényen számos 3D nyomtatással készített terék és tárgy is bemutatásra kerül.

RENDEZVÉNY IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE

  • Időpont: 2021. október 23. 14:00-18:00
  • Helyszín: Pécs, Király u. 23-25.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iroda@matesz.org e-mail címen vagy a +36 20 9157 528-as telefonszámon jelezze!

 

KAPCSOLAT

Dr. Pásztor Zsolt

EFOP-5.2.2. projekt szakmai vezető

Mobil: +36 20 9157528

E-mail: pasztor.zsolt@premet.hu

 

SZAKMAI TÁMOGATÓK

NEMZETKÖZI PARTNEREK

BESZÁMOLÓ

Az „Art of Ageing” programsorozat keretében 2021.10.23-án „Robotforradalom” címmel egy tematikus nap került megtartásra. A rendezvényen különböző szervezetek, illetve cégek képviselői vettek részt.

A rendezvényen a Szent István Közhasznú Alapítvány képviseletében Dr. Pásztor Zsolt „A gyártás forradalmasítása az egészségipartól a művészetekig” címmel tartott előadást.

Az előadás a 3D nyomtatási technológiáról, annak fejlődéséről, valamint különböző szektorokban történő alkalmazásáról nyújtott áttekintést. Az előadás az EFOP pályázat által is lefedett szektorokra koncentrált, azaz egészségipar, autóipar és divatipar. Az előadásban bemutatásra került számos, a projekt keretében összegyűjtött jó gyakorlat is.

Az előadás kitért a 3D nyomtatás gyártásra, valamint az ellátási láncra gyakorolt hatásaira, valamint a várható tendenciákra is.

Az előadáshoz kapcsolódóan 3D nyomtatással készített termékek, tárgyak is bemutatásra kerültek.

A résztvevők érdeklődéssel figyelték az előadást, valamint tekintették meg a kiállított tárgyakat. Az előadást követően számos kérdést tettek fel a technológiával, valamint a kiállított tárgyakkal kapcsolatban.

A rendezvény egy kiváló alkalom volt a 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségeinek bemutatására, a projekt és a technológia népszerűsítésére.