Az elmúlt néhány évtizedben az új technológia gyorsan fejlődött, forradalmasítva a világot és mindennapi életünket. Az okostelefonoktól az intelligens autókig a digitális forradalom nagymértékben gazdagította életünket. Ezek a fejlesztések az egészségügyre is mélyreható hatást gyakorolnak, és ez alól a fogászat sem kivétel. Jelenleg a digitális fogászat új korszakát éljük. Az új digitális eszközök és feldolgozó szoftverek, valamint az esztétikus anyagok és hatékony gyártóeszközök bevezetése alapjaiban formálja át a fogászatot. Közülük a 3D intraorális szkennerek megjelenése viharosan megváltoztatja a fogászatot. Ezek az eltolódások jelentősen javították mind a fogorvosok, mind a betegek általános tapasztalatát, olyan módon emelve a szolgáltatásokat és az ellátást, ahogyan azt korábban elképzelni sem mertük. Manapság egyre több fogászati ​​klinika és laboratórium ismeri fel a digitális átállás fontosságát. Végül azok a gyakorlatok, amelyek magukban foglalják a digitalizációt, jelentős előnyökhöz jutnak az eredmény minősége, a költség- és időmegtakarítás tekintetében.

Mi az a digitális fogászat?

A digitális fogászat olyan fogászati technológiák vagy eszközök használatát foglalja magában, amelyek digitális vagy számítógép által vezérelt komponenseket tartalmaznak a fogászati eljárások elvégzéséhez, szemben azzal, hogy kizárólag elektromos vagy mechanikus eszközöket használnak. A digitális fogászat célja a fogászati kezelések hatékonyságának és pontosságának növelése, miközben biztosítható a kiszámítható eredmény. A képalkotás, a gyártás és a szoftverintegráció technológiai áttörései elősegítik a fogorvosok azon erőfeszítéseit, hogy pácienseik számára a lehető legjobb ellátást, a legkényelmesebb körülmények között biztosítsák. E tekintetben a digitális átalakulás megállíthatatlan, a hagyományos módszereket fokozatosan felváltja a fejlett, gyorsan fejlődő, minimálisan invazív technikák.

Miért fontos a digitális átalakulás?

Mindannyian tudjuk, hogy a világ népességének elöregedése egyre növekszik, egyre többen kezdenek odafigyelni fogászati egészségükre, ami felgyorsítja és bővíti a fogászati piacot, és egyértelműen a fogászati szolgáltatások növekedési területe. A fogorvosi rendelők között is erősödik a verseny, és aki a legjobb minőségű betegellátást tudja nyújtani, annak lesz helye a piacon. Ahelyett, hogy megelégednének a status quo-val, a fogorvosoknak a legjobb technológiába kell befektetniük annak érdekében, hogy az idősödő és idős betegek fogorvosi látogatása a lehető legkényelmesebb és fájdalommentesebb legyen. Ezért létfontosságú, hogy a fogászati laborok és klinikák digitálissá váljanak. Ráadásul a globális járvány hátterében a digitális munkafolyamatok biztonságosabbak és higiénikusabbak, mint a hagyományos munkafolyamatok. A betegek világszerte hajlamosabbak lesznek a digitális technológiát használó klinikák választására.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap