Előző bejegyzésünkben beszámoltunk az antimikrobiális adalékanyagok hatékonyságáról és fontosságáról. Most néhány adalékanyagról szeretnénk tájékoztatást adni.

A baktériumok és gombák mindenütt jelen vannak mindennapi életünkben, a mikrobák bármikor gyorsan szaporodhatnak. Szennyezést, szagokat és fertőző betegségeket okozhat, különösen a gyógyszerrezisztens fajokat, amelyek súlyos betegségeket okozhatnak, és ez komoly közegészségügyi probléma.

Mik azok a GERM ARMOR® antimikrobiális anyagok?

A Szingapúri Agency for Science, Technology and Research (A*STAR) kifejlesztett számos kémiai reakció során létrehozott többfunkciós szervetlen kompozitot, melyek fémekből (pl. cinkből, vasból, kobaltból, nikkelből, alumíniumból stb.), valamint további természetes vegyületekből állnak. Ezek az anyagok a fröccsöntött műanyagok adalékolására, és különböző festékekbe és lakkokba keverve is használhatók, a gyári adatok szerint a felületek kiváló antimikrobiális tulajdonsággal rendelkeznek. Működési elvük az, hogy szabályozható módon szabadíthatják fel a reaktív oxigént (ROS), mindenféle külső stimuláció nélkül. A folyamatosan felszabaduló reaktív oxigén segítségével nagy hatékonysággal bírnak a baktériumok, gombák és vírusok széles spektrumával szemben. A gyártó szerint hosszú távon is hatnak, élettartamuk akár 10 év is lehet.

Antimikrobiális PREXELENT™

A PREXELENT™ fenyőgyanta alapú, melynek antimikrobiális tulajdonságai jól ismertek. Évezredek óta használják az orvosi gyakorlatban. Megújuló és fenntartható anyagként ez a megfelelő választás arra, hogy a felületeket újra biztonságossá tegyük a mindennapi életünkben, magánéleti és munkahelyi találkozásaink során.

A PREXELENT™ drámaian csökkenti a káros mikrobák veszélyét. A fenyőfa gyanta polimerrel keverve olyan vegyületet hoz létre, amely elpusztítja a felületéről a vírusokat, baktériumokat és gombákat. A legfrissebb kutatási eredmények szerint a PREXELENT™ öt percen belül gyakorlatilag teljesen (99,7%) elpusztítja a koronavírust – míg a piacon legszélesebb körben használt megoldások órákig tartanak.

A PREXELENT™ technológia szinte korlátlan alkalmazási lehetőséget kínál. Alkalmazható különféle típusú polimerekre, amelyekből különféle termékek készíthetők, mint például textíliák, fóliák vagy fogyasztói készülékek házai, és egyéb hatóanyagok is felhasználhatók. Ezek kombinációjával lehetőség nyílik különböző igényekre célzott megoldások kidolgozására. A PREXELENT™ egy erősen szabadalmaztatott innováció, amelyet a Premix Group fejlesztett ki, kezel és gyárt, és amely innovatív funkcionális anyagokra specializálódott a társadalom biztonságának javítása érdekében.

LuminOre®

A LuminOre® egy egyedülálló, szabadalmaztatott hidegen permetezett folyékony fém. Ez egy polifém ötvözet, nem festék. A tárgyak felszíne valóban fém lesz, a habtól az üvegszálig, a kartonpapírtól a betonig szinte bármilyen felülethez tapadnak.

Legjobb tudomásunk szerint a LuminOre az egyetlen olyan vállalat, amely valaha is képes volt fémeket és polimereket hidegen ötvözni, hogy ilyen típusú homogén fémmátrixot alkossanak. Ezt a folyékony fémet ezután hidegen permetezik bármilyen hordozóra, hogy szilárd fémfelületet képezzenek.

BioCote®

A BioCote® által szállított antibakteriális technológia általában a három kulcsfontosságú hatóanyag valamelyikét használja fel: ezüstionokat, cinket vagy rezet. Az ezüst a legszélesebb körben használt technológia a világon, nagyrészt antibakteriális anyagként elért történelmi sikerének, széles spektrumú teljesítményének és számos anyagban és alkalmazásban való alkalmazhatóságának köszönhetően. A BioCote® minden anyagtípushoz megfelelő összetételű, vagyis antibakteriális technológiájuk alkalmas műanyagok, polimerek, festékek, bevonatok, textíliák, papír, kerámia, gumi és sok más termékhez.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap