A projekt megvalósításába – a pályázati kiírással összhangban – nemzetközi partnerek is bevonásra kerültek.

Nemzetközi együttműködő partnereink kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy jelentős tapasztalatokkal rendelkezzenek a 3D nyomtatás (additív gyártás) terén, valamint egyfajta multiplikátor szerepet töltsenek be, ezáltal közvetetten további partnereket tudjanak bevonni a projektbe.

Bevonásra került partnereink tapasztalata, szakterülete egymáshoz szorosan kapcsolódik, egymást kiegészíti, ezáltal biztosítva, hogy projektünk során a 3D nyomtatással kapcsolatosan széleskörű nemzetközi tapasztalatokra tegyünk szert, a legjobb nemzetközi gyakorlatokat tudjuk átvenni.

A projekt megvalósítására az alábbi partnerekkel kötöttünk együttműködési megállapodást, akik a 3D nyomtatás különböző, de egymást kiegészítő piaci ágazatait képviselik:

  • Kosice Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar, Biomérnöki és Mérési Tanszéke, Szlovákia – Egyedi és sorozatgyártásra alkalmas implantátumok tervezése, fejlesztése és gyártása additív gyártási eljárással
  • Additive Manufacturing Austria, Ausztria – Az osztrák additív gyártók szervezete, amelynek számos, az additív gyártással foglalkozó cég, egyetem, illetve kutatóintézet a tagja. Ez nagymértékben hozzájárul a nemzetközi tapasztalatok szélesebb körű megismeréséhez, illetve kapcsolatok kialakításához. Az, hogy a szervezet kapcsolódott be gyakorlatilag olyan, mintha több cég került volna bevonásra a partnerségbe.
  • Nutechnologies, Románia – A cég egy több 3D nyomtatóból és egyéb kapcsolódó eszközből álló gyártó központtal rendelkezik. Emellett néhány márka képviseletét is ellátja, Romániában, illetve Közép-Kelet Európában. A két funkció (gyártás és kereskedelem) kombinálásának eredményeként naprakész tapasztalattal rendelkeznek, mely ötvözi saját, illetve ügyfeleik tapasztalatát is.
  • Implant3D, Szlovénia – A cég vezetője az additív gyártás nemzetközi szinten is elismert szakértője, aki egyben a Maribori Egyetem kutatója is. Ő a vezetője a Rapiman szervezetnek, ami már több, mint egy évtizede szervezi a nívós nemzetközi iCat konferenciát Szlovéniában az additív gyártás témakörében.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap